maanantai 22. lokakuuta 2012

Välikatsaus lokakuun tilanteeseen

Kuukausi on mennyt rahankäytön ja sen säästämisen kanssa suhteellisen mutkattomasti, tai mukavasti. Huomaan itse, ja niin varmasti huomaa mieskin, että olen tullut pikkuhiljaa pihimmäksi ja usein kysynkin että tarvitaanko me tätä oikeasti ja miksi sen ostaisit. Monesti on ko. tuote jäänyt sitten ostamatta. Aikaisemmin kun kuittasin miehen heräteostokset lauseella senkun ostat jos haluat. Miehellä meinaan noita heräteostoksia taitaa olla enemmän kun itsellä, aikaisemminkin.

Noh, lokakuu on ollut rahan suhteen ihan mukava kuukausi. Tässä kuussahan loppui kesäloma jonka jälkeen heti perään alkoi äitiysloma. Olin varautunut huonoihin palkkatuloihin, koska kesälomarahat, ynnä muut ylimääräiset piti saada jo syyskuun tiliin mutta palkanlaskija oli hieman sählännyt ja niin jäi 3/4 kaikista lomarahoista saamatta. Loppujen lopuksi kaikki menikin paremmin kun hyvin, koska viime kuussa sain vielä suht hyvän tilin, ja tämän kuun tiliin olisi tullut ainoastaan viiden päivän palkka, minkä ehdin syyskuun alussa olemaan töissä. Ei olisi paljoa hihkuttu, varsinkin kun nyt laskin että varsinaisten rahapäivien välillä loka-marraskuussa on 6 viikkoa. Huh. Että kiitos palkanlaskijalle että sähläsit. Tämän kuun alussa sain siis lomarahat, talviloman otin rahana, lomalta paluurahat ja syyskuun minimaalisen palkan. Mutta rahaa tuli enemmän kun normitiliin yleensä, aika paljonkin. Tästä lähin ainakin vuodeksi joudun heittämään hyvästit palkkaerittelyille ja -tuloille. Äitiyspäiväraha tosin ei onneksi ole huonoimmasta päästä sentään.

Tässä kuussa ei ole edes niitä yllättäviä menoja tullut muutakun yksi nuoremman lapsen lääkärikäynti, siitäkin saa osan vakuutuksista takaisin kunhan ne loppuvuodesta laitan menemään kaikki kerralla. Säästöön on mennyt ihan mukava summa, tykkään tiputellen laittaa rahaa sekä säästötilille että käteissäästöihin. Lisäksi tiputtelen kolikoita lasten ja omaan säästölippaaseen aina kun niitä lompakkoon kertyy. Omiin säästöihin on tähän mennessä kuuta mennyt 250e. Käyttötililtä voisin huolettomasti siirtää toisen mokoman S-pankin säästötilille, mutta ennen Kelan ensimmäistä äitiyspäivärahaa, pidän ne toistaiseksi käyttötilillä koska jos tulee jotakin, kantti ei sitten kestä sieltä siirtää takaisin. Sitäpaitsi, huomasinkin juuri että lainanlyhennykset menevät päivää ennen kun Kelan rahat edes tulevat, joten säästöön laitetaan siis vasta päivärahoista.
Huvituksiinkin olen tuhlannut jopa n. 30e kun kävin lasten kanssa Hoplopissa viime viikonloppuna. Itselle siinä syyslomaruuhkassa hikoillessa ei ollut mitään huvittavaa, mutta pääasia että lapset nauttivat. Omiin hömpötyksiin on mennyt tämän kuun aikana ehkä noin 10e, kun tykkään sillon tällön laittaa pelikoneisiin muutaman kolikon. Pienetkin voitot otan ulos mutta eiköhän ne pidemmällä tähtäimellä omansa pois ota ne vehkeet, että noin kymppi miinuksella sen asian suhteen. Kuun lopussa vasta teen tarkemmat laskelmat mitän on mennyt mihinkin.
Pienen lisän tuloihin lokakuussa tekee oma syntymäpäivä. Isäni ei oikein ole lahjanostajatyyppiä, joten kortin välissä tulee usein muutama seteli. Niin tänäkin vuonna, ja anoppikaan ei ollut keksinyt mitään koska itse en osannut sanoa mitä tällä hetkellä tarvisin ja sain lahjakortin S-ryhmälle. Kaikkiaan siis 120e "ylimääräistä" näistä. Huuto.net on tuottanut pikkusummia, mutta näistä sitten kuukauden lopussa lisää.

Yhteenvetona olen siis tyytyväinen kuukauden kulkuun ja tilin tilanteeseen. Huomaan kyllä kirjanpidossani muutamia kohtia joista pystyisin vieläkin nipistämään. Tarkoittaen lähinnä näitä turhia pelikone-kohtia, mutta se, että haluanko aivan kaikesta luopua, ainakaan ihan kerralla, on eri asia. Pelaamista olen vähentänyt huomattavasti, jossakin vaiheessa laitoin huolettomasti muutamia kymppejäkin kerralla, ja tällä hetkellähän puhutaan muutamasta eurosta per pelikerta. Peliongelmainen en toki koskaan ole ollut. Luoja kiitos siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti